Rantz Residence


This project involved the restoration of this multi-family townhouse to single-family use. The central design element is a new staircase of steel and bronze mesh panels, reminiscent of early open elevator shafts in Europe. For this design, BWA conducted a study of Sir John Soaneā€™s Museum, a private home transformed into a museum in central London, designed circa 1830. This important and influential museum explores concepts of light filtering and reflection, along with inventive and still very fresh and modern interior elevations and details.

With this townhouse, BWA pays homage to Sir John Soane, and endeavored to create a traditional yet timeless house. The interior decoration, by Thomas Jayne, adds a note of playfulness and sense of humor to the architecture, lightening the overall feeling of the interiors.